Ευρωπαϊκά Θέματα

To Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή του κολεγίου σε ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο να καταστεί πρωτοπόρο στην εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, δημιουργούμε στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και εφαρμογή ιδιαίτερα στοχοποιημένων έργων που έχουν ως σκοπό τους τα ακόλουθα:

  • Προώθηση της ποιοτικής ανάπτυξης στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ)
  • Θέσπιση της συνεργασίας ανάμεσα στους τομείς της εκπαίδευσης, κατάρτισης και εργασίας
  • Προώθηση της εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας
  • Προώθηση της κινητικότητας των φοιτητών/τριών μας για σκοπούς κατάρτισης / πρακτικής άσκησης και σπουδών στο εξωτερικό
  • Προώθηση της κινητικότητας του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού για σκοπούς εξειδικευμένης κατάρτισης και περαιτέρω ανέλιξης
Πόσο μακριά μπορεί να σε πάει το πάθος σου για τη Μαγειρική;

Toν Ευγένιο Χαραλάμπους, τον πήγε από τη Λευκωσία στη Μοδένα της Ιταλίας. Από τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια μαγειρικής του Intercollege… μέσα από το πρόγραμμα ERASMUS+ στην κουζίνα του φημισμένου Osteria Francescana… Βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin και επιλεγμένο 2 φορές ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο. Ο Ευγένιος ζει το όνειρό του, κατακτώντας τα μυστικά της υψηλής κουζίνας… από τον πολυβραβευμένο σεφ Massimo Bottura, τον «Ποιητή της Ιταλικής Κουζίνας» Η επιμονή και η αγάπη του για τη Μαγειρική είναι τα υλικά του μενού της δικής του ζωής, με στόχο… τα αστέρια! Ευγένιος Χαραλάμπους Φοιτητής Επισιτιστικών Τεχνών Μελλοντικός Δημιουργός και Σεφ